Šport in rekreacija

Stara Loka in Škofja Loka sta odlični izhodišči za vse športne navdušence, saj narava ponuja prav za vsakogar nekaj.

Gozdovi in travniki v okolici ponujajo obilico možnosti za sproščujoče sprehode in nabiranje gozdnih sadežev (gob, kostanja, borovnic, …) in različnih zelišč, ravninsko-hribovit teren je kot nalašč za vse tekače, pohodniki pa se lahko povzpnete na kakšnega od vrhov Škofjeloškega hribovja (Lubnik – 1024 m, Blegoš – 1562 m, Stari vrh – 1032 m, Porezen – 1632 m, ), ali pa se zapeljete do Julijskih Alp in se povzpnete na katerega od dvotisočakov, morda celo na Triglav, najvišji vrh v Sloveniji (2.864 m).

V bližini so tudi smučišča, primerna tako za začetnike in družine z otroki, kot tudi za izkušene smučarje (Stari vrh – oddaljenost 16 km, Krvavec – oddaljenost 22 km, Rudno – oddaljenost 18 km, Soriška planina – oddaljenost 30 km, Cerkno – oddaljenost 38 km).

Škofja Loka ponuja tudi obilo urejenih kolesarskih poti različnih težavnosti. Najbolj znani sta zagotovo Loška kolesarska pot v skupni dolžini kar 315 km in kolesarska pot V zavetju Lubnika v dolžini 44 km, lahko pa seveda odkrijete svojo lastno pot.

Škofja Loka ima tudi dve naravni plezališči na Kamnitniku, ki ponuja 40 smeri (oddaljenost 1 km) in v Zmincu, ki ponuja 24 smeri (oddaljenost 5 km), v bližini pa je mogoče najeti tudi igrišča za tenis in odbojko na mivki.

Bližnja reka Sora poleg poletnega kopanja (oddaljenost 1 km) ponuja tudi možnost ribolova v okviru ene izmed štirih ribiških družin.

Zemljevidi in katalogi so vam na brezplačno na voljo v naši sprejemni pisarni.

Prireditve, muzeji in znamenitosti

Škofja Loka z okolico skozi vse leto ponuja obilo kulturnih, športnih, glasbenih in drugih prireditev, ki še dodatno popestrijo dogajanje v mestu. Koledar aktualnih prireditev si lahko ogledate tukaj, seveda pa vas bomo o dogajanju obveščali tudi tekom vaše nastanitve.

V času vašega bivanja lahko obiščete tudi katerega izmed muzejev in galerij, ali pa obiščete druge kulturne in naravne znamenitosti v bližnji in daljni okolici.

Oddaljenost do nekaterih turističnih krajev

  • Ljubljana: 23 km
  • Kranj: 11 km
  • Bled: 39 km
  • Bohinj: 65 km
  • Kranjska Gora: 70 km
  • Postojna: 70 km
  • Portorož: 137 km
  • Piran: 138 km